maandag 16 juli 2018

Het nieuws vanuit Israël dat anderen niet brengen

Waar vechten de Palestijnen eigenlijk voor?

Waar vechten de Palestijnen eigenlijk voor? Als iemand zou vragen waar de Palestijnen voor vechten, zou men kunnen antwoorden: 'Voor een Palestijnse Staat in de bezette gebieden'. Dat is wat de rookgordijnen van de slimme propaganda velen doen geloven. Maar zijn ze daarmee tevreden?
Lees meer...
 

Hamas waarschuwt Israël: 'Hef de blokkade op'

Hamas waarschuwt Israël: 'Hef de blokkade op' Hamas-leider Ismail Haniyeh heeft Israël zondag gewaarschuwd voor een verdere escalatie van de situatie in het zuiden als de 'blokkade' van de Gazastrook niet wordt opgeheven. 'Eerst moet de agressie van de vijand ophouden, dan zal het verzet ophouden,' zei Haniyeh,
Lees meer...
 

Groeten uit Israël – Hoe gaat het nu verder?

Groeten uit Israël – Hoe gaat het nu verder? 'Grande Finale', 'Bravo la France' en 'Olala' zijn vandaag te lezen in onze dagbladen. Maar dat was het dus, voetbal is weer voorbij. Vanaf vandaag hebben we weer het dagelijks leven en hebben we weer tijd voor onze eigen problemen. Bij Tel Aviv zijn Iron Dome-batterijen opgesteld.
Lees meer...
 

Video van de dag: 100 Jaar Hebreeuwse Universiteit

Video van de dag: 100 Jaar Hebreeuwse Universiteit Deze maand, op 24 juli om precies te zijn, viert de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem dat 100 jaar geleden de eerste steen werd gelegd op de Scopusberg. Dit evenement werd eind juni gevierd met een indrukwekkende lichtshow op de muren van de Davidstoren.
Lees meer...
 

Netanyahu bezoekt het zuiden van Israël

Netanyahu bezoekt het zuiden van Israël Premier Benjamin Netanyahu heeft maandag een bezoek gebracht aan het zuiden van het land, naar aanleiding van de terreur met de vuurvliegers. Hij sprak met de burgemeester van Sderot en de leiders van de districten rond de Gazastrook.
Lees meer...
 

Geen opmerkingen: