Het nieuws vanuit Israël dat anderen niet brengen

Netanyahu: internationale consensus tegen Iran in Syrië

Netanyahu: internationale consensus tegen Iran in Syrië De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei zondag dat na zijn bezoeken aan Berlijn, Londen en Parijs een internationale consensus was bereikt over de militaire opbouw van Iran in Syrië. Maar toch zal de daadwerkelijke verwijdering van Iran uit Syrië een proces zijn.
Lees meer...
 

Analyse: Hoe de media Hamas kritiekloos napraten

Analyse: Hoe de media Hamas kritiekloos napraten De Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, bekritiseerde deze week fel de internationale media voor het feit dat zij gedurende de afgelopen twee maanden in hun verslagen over de rellen aan de grens van Gaza een ‘echo’ waren van Hamas en andere Palestijnse organisaties.
Lees meer...
 

'Alleen verwijdering Hamas lost problemen in Gaza op'

'Alleen verwijdering Hamas lost problemen in Gaza op' De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag met zijn kabinet voorstellen besproken voor het verlichten van de erbarmelijke humanitaire omstandigheden die veel inwoners van de Gazastrook treffen, met name de levering van meer elektriciteit, drinkwater en voedsel aan Gaza.
Lees meer...
 

Onderwatertunnel van Hamas verwoest

Onderwatertunnel van Hamas verwoest Het Israëlische leger heeft vorige week in het noorden van de Gazastrook een onderwatertunnel verwoest die het mariniers van Hamas mogelijk zou maken ongezien de zee in te gaan op slechts drie kilometer van de grens met Israël. Ook een marinebasis werd verwoest.
Lees meer...
 

Groeten uit Israël – Vliegers oplaten in Sderot

Groeten uit Israël –  Vliegers oplaten in Sderot Hoewel het bijna zomer is, lijkt de regen geen afscheid te willen nemen. Vandaag wordt in Sderot een workshop vliegers maken gehouden voor de kinderen van de stad en de omgeving, om hen te leren dat de vlieger eigenlijk speelgoed is, en geen wapen.
Lees meer...
 

Video van de dag: 3000 jaar historie in één gebouw

Video van de dag: 3000 jaar historie in één gebouw De video's van vandaag brengen ons naar het Museum Davidstoren, Daar staat het 'Kishle Gebouw, gebouwd in 1834 als politiebureau en gevangenis. Tien jaar lang zijn er opgravingen uitgevoerd, ver terug in de geschiedenis van Jeruzalem, tot op de rotsbodem van de stad,
Lees meer...
 

Netanyahu biedt Iran Israëlische watertechnologie aan

Netanyahu biedt Iran Israëlische watertechnologie aan Premier Benjamin Netanyahu heeft in een video het Iraanse volk hulp aangeboden bij de problemen met de watervoorziening in Iran. Israëlische watertechnologie zou 'talloze Iraanse levens' kunnen redden van het 'wrede en tirannieke regime dat hun levensbelangrijk water ontzegt'.
Lees meer...