Het nieuws vanuit Israël dat anderen niet brengen

'Terreurvliegers' beantwoorden met 'Vredesballonnen'

'Terreurvliegers' beantwoorden met 'Vredesballonnen' Israëlische kinderen (en hun ouders) die in de aan de Gazastrook grenzende regio wonen, hebben dit weekeinde iets bijzonders gedaan als reactie op de aanhoudende Palestijnse aanvallen op hun gemeenschappen: ballonnen met snoepjes richting Gazastrook laten vliegen.
Lees meer...
 

Gewonden bij ontruiming van illegale nederzetting

Gewonden bij ontruiming van illegale nederzetting Sinds zaterdagavond is de Israëlische politie bezig met de ontruiming en sloop van 13 huizen in de orthodoxe nederzetting West Tapuach in Samaria. De gebouwen staan op grond die eigendom is van de Palestijnen en moeten op bevel van de rechtbank worden afgebroken.
Lees meer...
 

ICNN video: Ben Goldstein, het éénmans leger

ICNN video: Ben Goldstein, het éénmans leger Joshua en Caleb Waller ontmoeten Ben Goldstein, een echte zionist, wonend in de heuvels van Judea. Zijn levensmissie is tegenwoordig om anderen te beschermen, patrouillerend door de straten en heuvels van Gush Etzion in zijn 'Tom'-auto, hij verlicht de nacht en houdt anderen veilig.
Lees meer...
 

Groeten uit Israël - Een heet weekeinde overleven

Groeten uit Israël - Een heet weekeinde overleven Een bijzonder heet weekeinde ligt achter ons. Gelukkig hebben we een airconditioning. Het elektriciteitsbedrijf is er ongetwijfeld blij mee. Gisteren was het de shabbat met het hoogste stroomverbruik sinds 2016. Vandaag wordt met met 30 graden in Jeruzalem merkbaar 'koeler' dan gisteren.
Lees meer...
 

Video van de dag: Jeruzalem van morgen

Video van de dag: Jeruzalem van morgen In Jeruzalem wordt op dit moment op zeer veel plaatsen gebouwd. De stad ontwikkelt zich steeds verder. De video van vandaag laat u zien hoe het er eens uit zal zien. Vooral de toegang tot de stad zal totaal veranderen, met name door de geplande hoogbouw.
Lees meer...

Weer branden in zuidelijk Israël; IDF treedt harder op

Weer branden in zuidelijk Israël; IDF treedt harder op De terreur van de brandende vliegers ging afgelopen weekeinde verder. Brandende vliegers en nu ook ballonnen met brandende delen veroorzaakten 20 branden in het grensgebied met de Gazastrook. Het Israëlische leger treedt er nu krachtiger tegen op.
Lees meer...