Het nieuws vanuit Israël dat anderen niet brengen

God openbaart Zich op twee bergen

God openbaart Zich op twee bergen Wat heeft de berg Sinaï gemeen met de berg Sion? De ene berg ligt in de woestijn, de andere in Jeruzalem.
Op de eerste sprak God tot het volk Israël, en op de tweede tot de hele wereld. Waarom?
Lees meer...
 

ICNN video: Zvi Eyal: Vrije westen, word wakker! (1)

ICNN video: Zvi Eyal: Vrije westen, word wakker! (1) Zwi Eyal werd geboren in Utrecht als Harry Klafter. Hij overleefde de verschrikkingen van de oorlog en emigreerde naar Israël. Hij werkte als chirurg tijdens de vele oorlogen na de oprichting van de Staat Israël. In de video spreekt hij over de gevaren waarmee het vrije Westen opnieuw te maken krijgt.
Lees meer...
 

Video van de dag: Zo klinkt een shofar

Video van de dag: Zo klinkt een shofar Bij het Joodse Nieuwjaar, Rosh Hashanah, speelt de shofar, de ramshoorn, een belangrijke rol. De shofar of trompet speelde ook een belangrijke rol als signaalhoorn bij het volk Israël tijdens zijn tocht door de woestijn. In deze video hoort u de diverse klanken van een shofar.
Lees meer...

Video: Een verrassende gast aan de feesttafel

Video: Een verrassende gast aan de feesttafel Premier Benjamin Netanyahu toont in een humoristische video, die hij op zijn Facebook-account heeft gepubliceerd, de prestaties van Israël onder zijn leiding. Daarvoor presenteert hij zich als gast aan de feesttafel van een Israëlische familie.
Lees meer...