Het nieuws vanuit Israël dat anderen niet brengen

Ook vrouwen staan hun mannetje in het bedrijfsleven

Ook vrouwen staan hun mannetje in het bedrijfsleven Israëlische vrouwen die in high-tech bedrijven werken, lieten zich voor het stadhuis van Tel Aviv fotograferen met een afbeelding van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Het was een reactie op een foto van Merkel met uitsluitend mannen uit de high-tech industrie.
Lees meer...
 

Muziekvideo: Liefdeslied Erev Shel Shoshanim

Muziekvideo: Liefdeslied Erev Shel Shoshanim Erev Shel Shoshanim, Avond van Rozen, is een poëtisch Israëlisch liefdeslied, dat vaak klinkt tijdens bruiloften. In deze uitvoering wordt het gezongen door Miriam Makeba.
Lees meer...
 

Shabbatslezingen 13 oktober: Zondvloed, een nieuw begin

Shabbatslezingen 13 oktober: Zondvloed, een nieuw begin De zondvloed betekende de dood van een onrecht­vaardig geslacht, maar God maakte ook een nieuw begin met de rechtvaardige Noach en zijn zonen. Jezus kondigde ook een oordeel aan bij zijn weder­komst. Leven wij zorgeloos, of zien wij uit naar zijn komst?
Lees meer...
 

Groeten uit Israël: Waarom geld betalen voor een krant?

Groeten uit Israël: Waarom geld betalen voor een krant? Een ding is altijd zeker: het volgende weekeinde komt beslist. Een paar woorden over mijn verlangen naar regen, de gelukte poging om nog een weekeinduitgave van de gratis krant Israel Hayom te bemachtigen, en een bezoek aan de legerbasis van mijn dochter.
Lees meer...
 

Video van de dag: Modi'in-Makkabiem-Re'oet

Video van de dag: Modi'in-Makkabiem-Re'oet De video van vandaag toont ons de relatief jonge stad Modi'in, gelegen aan de snelweg 443 tussen Tel Aviv en Jeruzalem. Modi'in bestaat sinds het jaar 1996 en werd later samen met de steden Makkabiem en Re'oet de stad Modi'in-Makkabiem-Re'oet.
Lees meer...

PA boos over verkoop van onroerend goed aan Joden

PA boos over verkoop van onroerend goed aan Joden Het kabinet van de Palestijnse Autoriteit (PA) veroordeelt de verkoop van woonruimte aan Joden in de Oude Stad van Jeruzalem en richt daarom een onderzoekscommissie op. Het gaat om de verkoop van een oud huis in 'Aqaba Darwish' in de Oude Stad.
Lees meer...